Sådan kommer du i gang med at træne efter lang tids pause

Du har måske lige været ude for en skade, der har gjort at du har måtte holde kroppen i ro over en længere periode, hvilket hurtigt kan give en hverdag med mangel på energi. Du savner den gode træning, som ellers var en vane før, og nu skal du til at gå i gang med træningen igen. Det hele kan godt synes lidt uoverskueligt, når man har holdt flere ugers- og måske flere måneders pause. Hvor skal man starte? Hvordan skal man starte? Og er man sat helt tilbage til begynderniveau?

Start langsomt ud

Efter en lang pause, er det en god idé, at træne stille og roligt. Det kan hurtigt komme til at overbelaste din krop, hvis du starter med de tunge håndvægte, som du brugte før din skade. Dette gælder også i forhold til at træne flere gange om ugen. Hvis du er vant til at træne hver dag eller 4-5 dage om ugen, så sæt det ned til cirka halvdelen af det. Det betyder ikke, at du starter helt forfra med dit træningsniveau, men blot at du må tage hensyn til din krop for en periode. Samtidig kommer du stadig til at udfordre dig selv, da du gradvist træner dig op til dit normale træningsniveau.

Lav nogle små mål for dig selv

For at finde gejsten og motivationen igen, kan du lave dig en række små mål, for at nå frem til det resultat, du gerne vil have. Det handler stadig om at starte langsomt ud, men det kan være mere motiverende for dig, at sætte dig et lille mål, for at kunne bruge løbebåndet igen. Hvis du har belastet dine knæ eller ben på en eller anden måde, kan du fokusere på træningen i overkroppen og måske lige så stille begynde at gå på løbebåndet. Hvis du derimod har en skade i armen, kan det være smart at fokusere på bentræning. Hvis du sætter dig disse små mål og fuldfører dem, kan du krydse det af din liste og have en lille succesoplevelse med, for hver gang du har gennemført et mål. Dette kan medvirke til, at du finder den motivation, som du havde før din skade.

Benyt dig af en personlig træner

Det kan nogle gange være en god idé, at benytte sig af en personlig træner, når man skal tilbage til træningen efter lang tids pause. En personlig træner behøver ikke altid at være den, der presser folk til at træne hurtigere eller med tungere vægte, da man også kan finde en, der kan guide dig til at træne på en fordelagtig måde for din krop, hvis f.eks. din ryg eller knæ er skadet. Du skal bare finde den rigtige personlige træner, som er med på den plan og tager hensyn til skader. Det kan være, at du allerede har brugt en del penge på fysioterapi eller kiropraktor i forbindelse med din skade, men så kan man heldigvis låne penge til at få en personlig træner.