Optimer dine præstationer på aktiemarkedet

Optimer dine præstationer på aktiemarkedet

På samme måde som man kan optimere sine resultater i træningscentret med kosttilskud og andre ting, kan man også overveje, om man kan optimere sine resultater på aktiemarkedet og få et endnu større afkast. Det dykker vi ned i her, så læs med og bliv klogere på netop dette emne.

Mange nye investorer er de senere år kommet ind på aktiemarkedet, men mange ender med at miste penge fremfor at tjene. Det hænger i mange tilfælde sammen med, at de ikke har den forståelse, tålmodighed og ikke mindst viden der skal til for at få succes med aktier.

Kom godt i gang

Inden man overhovedet går i gang med at købe aktier, kan man med fordel prøve at skaffe sig viden om, hvordan markedet fungerer og hvordan man begår sig i denne verden. Her kan man søge viden på https://aktieskole.com/, men det er en god idé også at opsøge andre kilder for at skabe sig et nuanceret billede.

Dernæst skal man overveje, hvilken handelsplatform, man vil bruge. Her er der flere forskellige, man kan vælge mellem, og hvis man er nybegynder, kan det være godt at vælge en dansk platform, hvor man har den fordel, at brugerflade og support er på dansk, men også at platformen selv skal indberette tab og gevinster til Skat, og du dermed slipper for det. Indberetter man ikke til Skat, risikerer man at få et skattesmæk, hvilket vil sige en regning til Skattevæsenet.

Få styr på din risiko

En af de helt store fejl, som alt for mange nye, og for den sags skyld erfarne, investorer begår er, at de ikke har styr på deres risiko. Mange køber med arme og ben men overser den fare, der kan ligge i eksempelvis kun at være investeret i højrisikoaktier, hvor der ganske givet er mulighed for at score kassen men desværre også at miste mange penge.

Det kan derfor være en god idé at lægge en plan for, hvor stor en andel af ens porteføjle, man vil bruge til højrisikoaktier, og hvor stor en andel der skal placeres i de mere sikre, hvor der er større sandsynlighed for at stabilt, men langsigtet afkast. Det sikreste er udelukkende at placere sig i de store, solide selskaber, men hvis man føler sig lidt risikovillig, kan en mulig strategi være at allokere 50% af sin porteføjle i de sikre, 35% i de lidt mindre sikre og endelig 15% i de mere risikable.

Gå efter de sikreste selskaber

Men hvilke aktier er de sikre? På aktiemarkedet er der ingen garantier, og desværre har mange investorer lidt store tab på selskaber som Amagerbanken, OW Bunker og i sin tid Nordisk Fjer. Disse skandalesager hører dog til sjældenhederne, og hvis man vil køre den sikre stil, er det derfor stadig en god idé at købe aktier i selskaber på det danske C25-index eller andre ledende index.

De store index som eksempelvis NYSE, OSE, Dax og altså også C25 kan betegnes som hitlister over de meste handlede aktier i de lande, hvor indexene hører hjemme. Derfor ser man på det danske eliteindex selskaber som Maersk, Coloplast, Novo Nordisk og andre af de store og solide danske virksomheder med mange år på bagen og ikke mindst børsen.