Træningsudstyr til tennis

tennis

Her på siden har vi ofte et stærkt fokus på fitness og bodybuilding, men i dag skal vi kigge nærmere på en sportsgren, der ikke handler så meget om vægtløftning – nemlig tennis.

Eller ved nærmere eftertanke, så vælger mange tennisspillere også at træne deres krop i fitnesscenteret for at få mere styrke med på tennisbanen. Men det er ikke den del vi vil zoome ind på i dag.

Vi får tit forespørgsler fra atleter, der ønsker vi sætter mere fokus på andre sportsgrene. Derfor vil vi i dag sætte fokus på tennis, og det træningsudstyr disse atleter anvender.

Tennisudstyr til den seriøse spiller

Udstyret til den seriøse tennisspiller er faktisk ret simpelt. De mest essentielle dele er:

  • Tennisketcher
  • Tennistasker (en til træning og en til kamp)
  • Tennissko
  • Tennisgreb til din ketcher
  • Tennistøj
  • Svedbånd og en kasket

Tennisketcheren

Tennisketcheren er selvfølgelig det vigtigste redskab til en spiller – uden den intet spil. Når du skal vælge tennisketcher, så kan det godt betale sig, at du giver lidt ekstra. På den måde får du en ketcher som du har god føling og kontrol over.

Som tennisspiller skal du minimum have en reserve ketcher i tilfælde af at strengene springer.

Til din ketcher skal du naturligvis også have et godt greb. Derfor bør du investere i et godt greb. Det minimere også risikoen for vabler på hænderne.

Tennistasker

Tennistasker til dit udstyr er en god ting, når du er på farten. Med den rigtige tennistaske har du plads til alt dit udstyr, og du får beskyttet din ketcher. Mange vælger at have to tennistasker. En tennistaske til kamp og en til træning.

Der er mange forskellige mærker, når det kommer til tennistasker. Nogle af de mest populære er Nike, Head, Babolat, Wilson og Yonex. Hvilke mærke din tennistaske skal være, afhænger naturligvis af din præference.

Du kan få tennistasker i både 1-rum, 2-rum og 3-rum. En 3-rums tennistaske er god til, når du skal til turneringer. Den har meget plads, og du kan have alt dit udstyr med dig på farten.

Omvendt kan en 1-rum eller 2-rums tennistaske være ganske udmærket til træning. Her bliver det hurtigt træls at slæbe på en stor tung taske frem og tilbage til tennisbanen.

Tennissko og tennistøj

Et par gode tennissko og noget godt bevægeligt tennistøj understøtte dit spil på banen. Tøjet som du bærer på banen, bliver undervurderet af mange.

Bevægelighed og åndbarhed er vigtige faktorer, når du vælger tennistøj. Har du ikke en ordentlig bevægelighed, så vil det hæmme dit spil. Ligeledes vil manglen på åndbarhed stille forhøjet krav til din hydration.

I tennistøj der ikke er åndbart vil du svede mere, og du skal derfor også indtage mere væske.

Svedbånd og kasket

En kasket og svedbånd er noget af det tennisudstyr, som mange hurtigt glemmer. Dette udstyr spiller en afgørende rolle.

Kasketten er ultra vigtig på en solskinsdag. Kan du ikke se tennisbolden ordentligt, så opnår du aldrig det helt gode spil.

Svedbånd om håndledet er med til at suge sveden, der ellers kan risikere at give dig et dårlige greb på din ketcher. Derfor kan du med fordel købe svedbånd for at undgå denne problematik.