Tilskud til at holde dig frisk gennem vinteren

Tilskud til at holde dig frisk gennem vinteren

Det kan være vanskeligt at finde motivationen til at træne, når vinterens kulde bider, og mørket allerede falder på, før man får fri. Selvom det kan føles som en stor udfordring, så er der nogle ting, der kan hjælpe dig i retningen af en god vinterform.  

Vores kroppe er i den grad på prøve i vintermånederne. Den tiltagende kulde, og de lange og mørke dage sætter vores fysiske og psykiske velvære og sundhed på prøve. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at holde sig frisk og sund gennem vinteren. Det er i særdeleshed vigtigt, hvis man gerne vil opretholde en god form. Du skal være opmærksom på at forsyne din krop med de vitale og nødvendige vitaminer og tilskud. Efter Coronapandemien føles vores kroppe i særdeleshed under angreb. Efter en lang tid uden nogen særlig kontakt med resten af verden, er vores immunforsvar sat på prøve, da det har været blottet for bakterier og udslag så længe. Derfor føles vores kroppe nu mere end nogensinde før særligt skrøbelige. Du gør altså klogt i at sørge for at dække dig godt ind i disse måneder.

Sørg for at tag tilskud

Om vinteren er man som beskrevet mere udsat, da kulde og sygdom ofte går hånd i hånd. Der er visse ting, man kan gøre for at give kroppen bedre forudsætninger for at komme godt og friskt gennem vinteren. Det er en rigtig god idé at tage forskellige tilskud, da der er nogle ting, vi har mere brug for i vintermånederne. Du kan finde et stort udvalg af informationer og vejledninger til kosttilskud og vitamintilskud på https://bedstekosttilskud.dk.

C-vitamin

Det er for eksempel vigtigt at få nok C-vitamin, det kan man optage gennem kost, men hvis man vil være på den sikre side, så er det en god idé med et tilskud. C-vitamin er essentielt for vores immunforsvar, som i disse tider muligvis er mere prøvet end nogensinde før. C-vitamin bidrager desuden til dannelsen af collagen, som er vitalt for vores hud, knogler og sener. Der er altså flere fordele ved vitaminet. Den  

D-vitamin

Et vitamin, der er ganske vitalt at få i vintermånederne, er D-vitamin. Det danner vores kroppe nemlig ikke i vinterhalvåret, og det skyldes i høj grad, at produktionen af D-vitamin aktiveres af solens stråler. Eftersom solen er nærmest fraværende i de mange måneder, er det nødvendigt at tage et tilskud af D-vitaminet. Det anbefales både af Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen, at alle børn og voksne tager D-vitamin i vinterhalvåret fra oktober til april. Du kan læse mere om, hvorfor det er vigtigt og hvad anbefalingerne indebærer på https://www.foedevarestyrelsen.dk.

Sørg for at holde kroppen ved lige

Det er selvfølgelige vigtigt, at du også sørger for at få rørt dig. Og det kan være vanskeligt for mange, da kulden ikke ligefrem lokker folk i løbetøjet. Det kan derfor være godt at etablere en god hjemmetræningsrutine, så du har et godt alternativ at ty til. Det er nemlig vanskeligt at komme ud, når de fleste af døgnets timer byder på mørke.