Læs bøger om sundhed og pas på din krop

bøger-om-sundhed

Bodybuilding. Sig ordet. Jeg ved, det handler om at opbygge kæmpe guns og og opbygge kroppen. Så langt er jeg med. Det er du sikkert også, men har du helt styr på, hvad du skal gøre for ikke at skyde med spredehagl, når det handler om din krops sundhed?

På nettet findes et utal af guides, tips og tricks til, hvordan du bedst kan dyrke bodybuilding forsvarligt. “Sådan opnår du større muskler”, “Sådan opnår du den bedste effekt af BCAA”, og hvad de ellers hedder alle sammen. Du kan finde rigtig meget på nettet. Hvordan sorterer du i de mange informationer, hvad er sandt, og hvad er falsk?

Forsvarlig bodybuilding handler om at opbygge viden

Det handler om at vinde konkurrence. Det handler om kicket jeg får, når jeg løfter x-antal kilo. Det handler om at være tilfreds med min krop. Du kan have mange grunde til at dyrke bodybuilding, men uanset dine grunde handler forsvarlig bodybuilding også om, at du får opbygget den rette viden om sundhed generelt. På den måde kan du nemlig bedre navigere i de mange råd på nettet og forhåbentlig styre uden om faldgruberne.

Her er mit råd til dig, at du begynder at læse forskellige bøger om sundhed. De har den fordel, at de er skrevet af eksperter, der ved, hvad de taler om. Den viden, de tilbyder er altså valideret.  Du kan regne med den. Saxo.com er altid en god træningsmakker, men Bogeksperten er også et godt sted at starte. Hvordan du så læser, vil jeg ikke blande mig i. Du har flere forskellige muligheder.

Fordele ved e-bøger

Normalt ville jeg slå på, at e-bøger er lette at transportere, hvis du sammenligner med trykte bøger, der almindeligvis er tunge. Ret mig, hvis jeg tager fejl, men jeg tror, at du er temmelig ligeglad med den fordel, for du har kræfterne til at bære tonstunge bøger. Den fordel vil jeg derfor slet ikke nævne.

Jeg vil hellere nævne, at du:

  • kan læse e-bøger, hvor du vil, og hvornår du vil.
  • ikke skal huske sidetal, når du læser e-bøger.

De to to fordele kræver måske lidt forklaring.

Tænk på, at e-bøger er elektroniske udgaver af trykte bøger i papir. De kan derfor læse dem på forskellige enheder:

  • E-bogslæsere.
  • iPad.
  • Computer.
  • iPhone.

De forskellige enheder kan huske, hvilken side du er nået til – supersmart – for så behøver du ikke at bladre midt under et træningspas.

Fordele ved lydbøger

Fordelene ved lydbøger er stort set de samme som ved e-bøger – de er lette at transportere og kan læses, når du har lyst. Herudover har lydbøger den klare fordel, at du bedre end ved andre bogformater kan lave flere ting samtidig.

Pas på dig selv og din krop.