Sådan får du en bedre restitution efter træning

BCAA eller EAA - Hvad skal jeg vælge?

Kunne du tænke dig gode tricks til, hvordan du får en bedre restitution efter træning? Så kan du med fordel læse med videre i dette indlæg. Her finder du nemlig en række gode råd til, hvordan du kan optimere din restitution. Selve restitutionen betegner den proces, hvor kroppen genoprettes efter en træning. Uanset hvor meget du træner, så har kroppen brug for restitution, så musklerne kan genopbygges.

I denne artikel finder du brugbar information om, hvorledes du kan forbedre din restitution efter træning. Læs med, og bliv klogere.

Husk at give kroppen den nødvendige næring

For at få mest muligt ud af din træning og for at bevare et godt helbred, er det vigtigt, at din kost er god og varieret. Dette gælder, uanset hvor meget du træner. Du kan betragte kosten som kroppens brændstof – altså noget, som er nødvendigt for at din krop fungerer, som den skal.

Dit muskelvæv bliver nedbrudt ved træning, og det er derfor, du kan opleve, at din krop bliver øm. For at dette kan repareres igen, er det vigtigt, at du fylder kroppen godt op med proteiner og kulhydrater. Dette vil nemlig være med til at optimere din restitution.

Sørg altid for at få den nødvendige mængde af mikro- og makronæringsstoffer samt tilstrækkeligt med vand, så væskebalancen er i orden.

Supplering med kosttilskud kan være en god idé

Især proteiner er godt for restitutionen, da dette næringsstof opbygger musklerne. Mange betragter protein som kroppens byggesten, idet protein består af en række aminosyre-kæder, som musklerne har brug for, før de kan genopbygges og blive stærkere.

Hvis du ønsker at optimere restitutionen, kan du med fordel supplere din kost med forskellige tilskud. Husk på, at disse ikke bør erstatte kosten, men virke som et tilskud. Især BCAA er et optimalt kosttilskud, som både kan tages før, under og efter træning. Der er tale om forgrenede aminosyrer, som ikke kræver nogen fordøjelse og derfor går direkte ud i blodbanen.

Det er bevist, at BCAA nedsætter frigivelsen af aminosyrer fra musklerne under og efter træning, hvorfor BCAA har en anti-katabolsk effekt. Det betyder, at muskelømheden minimeres, mens restitutionen bliver hurtigere. Dette vil medføre bedre resultater muskelmæssigt.

Husk hviledage for forbedret restitution

Selvom du får den rette mængde af kulhydrater og proteiner og har en stor motivation til at træne, så er det også vigtigt, at du tillader din krop hviledage. Kost og træning hænger nemlig uløseligt sammen med søvn, hvis du ønsker at opnå gode resultater. Hvis ikke du får nok hvile, kan det betyde, at din træningsmæssige udvikling stopper.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange hviledage der er brug for. Typisk vil en erfaren atlet ikke have brug for så meget hvile som en nybegynder.

Har du udsigt til en god hviledag, så kan du med fordel pifte den op ved at se en god film. Hos blockbuster.dk kan du leje eller købe en bred vifte af forskellige film. Du kan eksempelvis leje Deadpool til en fordelagtig pris lige her.