Lysterapilamper bekæmper vinterdepression

lysterapilampe

Winter is coming

Selvom at kalenderen siger august, så er det vist ingen hemmelighed at efteråret og vinteren kommer snigende lige så langsomt. Efterår og vinter er to måneder som byder på færre lyse dage. Det er mørkt når vi står op og mørkt, når vi kommer hjem fra job.

Det mørke som er forbundet med efterår og vinter betyder at flere mennesker i Danmark døjer med vinterdepression.

Hvad er en vinterdepression?

En vinterdepression betyder at man bliver mere trist i efterårs- og vintermånederne. Vinterdepressionen er forbundet med tristhed og energiløshed. Det betyder at søvnen øges, og der kan opstå en øget trang til søde sager.

Det tager ofte folk, der lider af vinterdepression, nogle år får, at de bliver opmærksomme på det. Det skyldes at de først skal opdage, at der er et mønster i deres mentale tilstand i de mørke måneder.

I Danmark er det ca. 5% en af den danske befolkning, som lider af vinterdepression. Der er en overvægt af kvindelige patienter på ca. 75%.

En af de primære årsager til vinterdepression er den faldende lysmængde og de faldende temperaturer.

En af de førende behandlingsmetoder af vinterdepression er lysterapi. Ved lysterapi skal man sidde foran en lysterapilampe, som udsender et særligt hvidt lys.

Hvad er en lysterapilampe?

En lysterapilampe er ganske enkelt en lampe som bruges til lysterapi. Det særlige lys, som lampen udsender, kan bidrage til at bekæmpe vinterdepression.

Forsøger du dig med lysterapi, skal du sidde et bestemt antal timer hver dag foran lampen i en afgrænset periode på f.eks. 2 uger. Hvis lysterapien ikke har den ønskede effekt, skal du ikke forvente at det er lysterapi, som kan bekæmpe din vinterdepression.

Føler du dig nedtrykt, træt og energiløs i vintermånederne, så bør du prøve lysterapi. Du kan se et stort udvalg af lysterapilamper her. Lampen kan hjælpe dig med at få energien og humøret tilbage i de mørke måneder.

Bekæmp vinterdepression med andre metoder

Døjer du med vinterdepression kan du forsøge dig med flere forskellige metoder. Det kan eksempelvis være:

  • En ferie til et varmt land
  • Sauna
  • Motion
  • Naturmedicin

Efter som at de faldende temperaturer kan skabe vinterdepression, så er det værd at forsøge med en ferie til et varmtland i de mørke og kolde måneder. Har du mulighed for det så tag eksempelvis 2 måneder til Sydspanien.

Har du ikke råd til en ferie kan du alternativt forsøge dig med at gå i sauna et par gange om ugen. I samme omgang kan du svømme nogle baner i svømmehallen. Motion kan hjælpe med at løfte humøret og give mere energi.

Du kan også forsøge at søge på hvorvidt om der forefindes noget naturmedicin, som kan bidrage til at bekæmpe vinterdepression.