Aktiv livsstil og skole

Gode vaner

Mange vælger at kombinere deres skole med en sund og aktiv livsstil – og det er slet ikke så tosset.

Den aktive livsstil skyldes til dels for nogen, at de gennem hele deres opvækst har dyrket en eller flere sportsgrene, og det har de valgt at holde ved.

Hvis du i en tidlig alder begynder at dyrke sport og leve et aktivt liv, så får du etableret nogle gode vaner, som gør det nemmere for dig at holde ved, selv når du får en travl hverdag senere i livet.

Har du ikke dyrket sport i dine unge år, så betyder det ikke, at det er for sent, du kan altid starte op. Det kræver dog endnu mere disciplin af dig, da du ikke har fået etableret den aktive livsstil som vane i dine tidlige år.

Det handler om, at motion og sund mad skal blive til vaner. Vaner er lette, da de ikke kræver den store beslutningskraft. De færreste tænker over, hvorvidt de skal børste deres tænder, det er bare noget vi gør.

Er du fyldt med motivation for at komme i gang med en aktiv livsstil, så er det bestemt en rigtig fin ting. Du skal dog være opmærksom på, at motivation er en flygtig størrelse. Motivationen kommer og går, derfor er det vigtigt at du er disciplineret og træner, selv når du ikke nødvendigvis føler for det.

Gode oplevelser

En aktiv livsstil kan føre til mange gode og smukke oplevelser. Holder du eksempelvis af naturen, så kan du vælge at kombinere naturen med din aktive livsstil. Du kan løbe i skoven, dyrke mountainbiking, svømme ved stranden eller tag en tur i en kajak. Mulighederne er mange.

Mange unge mennesker vælger også at kombinere deres skolegang med sporten, som de holder meget af med et år på efterskole eller højskole.

Skulle jeg personligt selv vælge den dag i dag, så havde jeg valgt at tage et ophold på en adventure efterskole. F.eks. den adventure efterskole som ligger på Bornholm.

Et år på en adventure efterskole vil nemlig byde på en masse gode og aktive oplevelser i den smukke natur.

Bedre resultater i skolen

Forskning viser at en sund og aktiv livsstil kan forbedre de kognitive evner og koncentrationen. En bedre koncentration og velfungerende kognitive evner, vil bidrage til, at der kan præsteres bedre i skolen. Så ønsker du gode resultater i folkeskolen, efterskolen, gymnasiet eller universitetet, så kan en aktiv livsstil hjælpe dig godt på vej.

Derudover vil en stærk og sund krop bidrage til et generelt bedre velbefindende.