Hvad er BCAA?

BCAA eller EAA - Hvad skal jeg vælge?

Det officielle navn er Branched Chain Amino Acid, men det er på dansk kendt som forgrenede aminosyrer. Der er 20 aminosyrer i det hele, men de fleste er nogle som kroppen selv producerer og danner. De 11 som kroppen selv producerer er kendt som de ikke-essentielle aminosyrer, og så er der de resterende 9, som er de essentielle, som kan hjælpe og forstærke ethvert menneskes krop og fysik.

Når man taler om BCAA, så er de typiske aminosyrer man har fokus på leucin, isoleucin og valin. Så det er altså 30 procent af de essentielle aminosyrer, men det er dem som er mest essentielle, når det er der, er tale om hjælp til musklerne og forøgelse af muskelmassen.

Hvordan virker det?

De fleste aminosyrer omsættes i leveren, men netop BCAA-aminosyrerne bliver i højere grad optaget i skeletmuskulaturen, og derfor er det et godt middel til større udholdenhed under træningen. Mange fastslår også, at deres præstation bliver forbedret, og det kan være gavnligt for alle former for sport, da det både kan bruges i forbindelse med løb eller styrketræning.

Hvorfor er det godt i forbindelse med træning?

Der er bare rigtig mange fordele ved at bruge BCAA, og netop derfor er det noget som man bør bruge, hvis det er man er seriøs med sin træning eller lignende, men man kan også bruge det udenfor træningens område. Noget af det helt generelle når man træner og vil forstørre sin muskelmasse, det er helt centralt, at man skal sørge for at undgå at miste muskelmasse.

Aminosyrer kræver ikke nogen fordøjelse, og de optages meget hurtigt. Derfor er det et af de bedste kosttilskud som man kan bruge, samtidig med kalorieindholdet er lavt, fordi du får et koncentreret proteinindhold, som i sidste ende er det, som vil resultere i en lavere nedbrydning af musklerne.

Specielt for dem som har gang i et vægttab, der er BCAA helt centralt, da de kan hjælpe meget. Det giver nemlig mere energi, som kan resultere i flere gode og energifyldte træfninger, som også gør, at man kan presse sig selv hårdere, og opnå bedre resultater. Det giver dig også en større udholdenhed, som netop hænger sammen med det omkring energien, og det vil være med til at give dig bedre og hårdere træningspas.

Hvad er prisen på BCAA?

Der er nogle som forestiller sig, at BCAA er noget som koster mange penge, men det gør det faktisk ikke. Der er mange sidder hvor du kan finde tilbud på BCAA, men der findes også mange sider, som sælger billig BCAA.

Man kan dog overveje at kigge på indholdet i produktet, da det billigste også har tendens til at være det, hvor der er de laveste mængder af det dyre materiale i, hvilket også vil sige, at det i de fleste tilfælde ikke er lige så godt, som hvis man bruge lidt flere penge. Dog er det noget man skal gøre op med sig selv, men man kan sagtens købe billig BCAA, som samtidig er godt og giver gode resultater.