BCAA: En guide til dig

I dag gør mange atleter brug af en række af forskellige kosttilskud, og her løber mange ind i BCAA som en måde at optimere en række processer på. Men hvad er det egentlig for noget? Vi kommer med en guide til dig, så du ved, hvad BCAA er for noget, og hvorfor det kan være en fordel for dig at have det som et supplement til din træning. Du finder mange gode produkter på kosttilskudsguiden, der har samlet de bedste varianter til dig.

Hvad er BCAA?

BCAA er en forkortelse for branched-chain amino acids, og på dansk anvendes dette udtryk om de velkendte aminosyrer, som kroppen har brug for som grundlæggende byggesten ved en række processer. I BCAA er der tale om isoleusin, leucin og valin, som hjælper til en stor del af din muskelopbygning.

Derfor er der i særdeleshed mange af dem, der styrketræner med tunge vægte mange gange om ugen, som gør brug af BCAA, så de kan være sikre på, at de får den rette mængde af de gode aminosyrer.

Mange fordele ved BCAA

Måske du sidder og tænker, at det er for godt til at være sandt, at det er nødvendigt med et supplement til kroppens aminosyrer. Men faktisk er der en række fordele forbundet med disse aminosyrer, som kan optimere din træning og skabe en mærkbar forskel.

Først og fremmest vil du opleve, at du har mulighed for at opnå en øget muskeltilvækst, idet disse aminosyrer er med til at stimulere din muskelsyntese. Det giver din krop nogle langt bedre forudsætninger i forhold til at skabe en øget muskeltilvækst.

Samtidig kan BCAA være en nem løsning for dig, hvis du ikke har lyst til at spekulere alt for meget i den korrekte kost. I forvejen kræver kroppen en masse protein, når du skal opbygge muskler, og hvis du samtidig skal udregne din mængde af aminosyrer, så kan det blive meget omfattende for dig. BCAA kan tilmed være præstationsfremmende, men dette er endnu ikke bevist med sikkerhed.

Derfor skal du tage BCAA

Kigger vi på, hvorfor mange vælger at tage dette kosttilskud, så er en af hovedårsagerne muligheden for øget muskeltilvækst. Samtidig kan det virke fedtforbrændende for kroppen, da disse aminosyrer får kroppen til at arbejde mere, end hvad den normalt gør. Og så kan det styrke din udholdenhed under din træning, da BCAAs sammensætning påvirker din udholdenhed på en positiv måde, og at du får energi igennem dette kosttilskud.

Her skal du bruge det

BCAA er ikke et kosttilskud, der har samme effekt på dig som f.eks. proteinpulver, da det udelukkende indeholder aminosyrer og evt. lidt koffein til at give dig lidt ekstra energi. Derfor er det ganske ufarligt for kroppen, hvis du sørger for at indtage de rigtige mængder. De bedste tidspunkter for dig at indtage BCAA på er før, under eller lige efter din træning. Det anbefales, at du drikker det før din træning, så du har mest muligt energi.

Fordelen ved at drikke det under din træning er, at du kan bibeholde den gode energi, da du løbende indtager det. I langt de fleste tilfælde kan du få det som pulver, der kan fås i en række af forskellige smagsvarianter.