Få det meste ud af din træning

Gode træningsrutiner til forrået

Der er en hårfin balance mellem træning og hvile, hvis man vil få det meste ud af sin træning. Her kan du læse mere om, hvordan du skal tænke for at få så meget som muligt ud af din træning i hverdagen. Der er måske nogle faktorer, som du ikke har tænkt over før.

Flere små intervaller

For mange er det ikke, hvor lang tid du træner, der har noget at sige, men hvor tit. Derfor kan det være meget mere overskueligt, at lægge sin træning over flere små intervaller gennem ugen. Det kan man med fordel gøre fremfor at træne længe og langsomt, så træne hurtigt og hårdt. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvilken slags træning du vil lave, men for mange, kan et kortere forløb give mere end et langt, bare med flere repetitioner.

Det handler om restitution

Det handler også meget om restitution. Ens krop skal nemlig have god tid til at restituere, især når man træner hårdt. Musklerne skal lige have tid til at komme ovenpå efter en hård træningstime, og derfor er det vigtigt, at de får ro og hvile for at undgå og forebygge skader. Når du skal lave en træningsplan for ugen, skal du også planlægge hvile, men hvordan hviler man bedst?

Find en god restitutionsaktivitet

Når man skal restituere bedst muligt efter hårde træningstimer, så er det vigtigt at finde en aktivitet, der lader din krop slappe helt af, og som får tankerne over på noget andet end træning. En aktivitet som mange benytter sig af er spil online.

Når man spiller online, så er hjernen aktiv, mens kroppen slapper af. Dermed bliver du stimuleret og godt underholdt, samtidigt med at din krop får en god pause. Det kan være fristende bare at smide sig i sofaen og tænde for fjernsynet, men dette er en virkelig passiv måde at blive underholdt på. Man får tankerne i højere grad over på noget helt andet, hvis man laver noget, der er lidt mere aktivt – dog uden at man belaster sin krop yderligere.

Det er derfor spil er blevet sådan en populær restitutionsaktivitet. Spil holder dig i gang uden, at du skal bevæge dig, og du bliver godt underholdt. Du kan finde en god oversigt over sjove spil på spillguide.com/, hvor du kan finde alt det, du drømmer om. På spilloglek.no/ finder du også mange gode spil, så du har lidt at vælge mellem, når du har brug for god restitution – og god underholdning.

Spil er nemlig virkelig god underholdning, som man ikke skal undervurdere. Det er også utroligt praktisk, at der findes så meget at vælge mellem online, så man kan sidde derhjemme eller når man venter på sin tur i fitnesscentret, og have det sjovt. Det er nemlig vigtigt, at man slapper godt af, og hvis hjernen hele tiden fokuserer på træningen, så er det svært at tænke på noget andet. Derfor er spil en genial ting at alliere sig med, når man vil restituere. Underholdningen er dog en stor bonus!