Fremtrædende sportsgrene

Nye tendenser inden for sportens verden

De to mest populære former for sport i Danmark er fortsat håndbold og fodbold. De to klassiske sportsgrene er dog under stærk konkurrence fra flere og flere forskellige former for sport.

Før i tiden var det ganske almindeligt, at én form for sport fulgte en resten af livet. Dyrkede man håndbold fra barnsben af, var det gerne håndbolden, man tog med sig helt ind i voksenlivet. Sådanne tilfælde ses naturligvis stadig den dag i dag, men tendensen er generelt en anden.

Flere former for sport frem for én

I takt med at der har været en stor stigning i udvalget af sportsgrene er folkets fastholdenhed dalet. I dag er det ikke ualmindeligt at dyrke en sportsgren den første sæson for at skifte til en anden sportsgren den næste sæson. Mulighederne er mange, og det er derfor de færreste, der i dag nøjes med at dyrke en enkelt form for sport.

Kampsport

En af de former for sport, der er blevet mere og mere populær gennem de senere år, er kampsporten. Kampsport er en fællesbetegnelse for flere forskellige sportsgrene. Herunder hører blandt andet sportsgrene som boksning, taekwondo, karate, brydning og judo. Kampsport er en effektiv og hård form for træning. Energiniveauet er højt, og der er rig mulighed for at få afløb for sine frustrationer. Med kampsporten hører naturligvis kampsportsudstyr. Du vil blandt andet kunne få brug for dragter, beskyttelsesudstyr, sko og bælter.

Yoga

En anden sportsgren, der for alvor har vundet indpas i det danske samfund over de senere år, er yoga. Yoga er en yderst populær sportsgren, der kommer i mange forskellige former. For blot at nævne nogle former for yoga er der Hot Yoga, Hatha Yoga og Vinyasa Yoga. Alt der kræves for at kunne dyrke denne form for sport er en yogamåtte og noget så simpelt som ro.

Parkour

Parkour er en sportsgren, der kan dyrkes langt de fleste steder. Oftest er det byområder, der benyttes. Når man dyrker parkour, er man i konstant bevægelse. Man bevæger sig gennem bymidten ved at klatre, springe og løbe over og under forhindringer som blandt andet vægge, trapper og gelændere. Parkour er en sportsgren i fremgang.