BCAA eller EAA – Hvad skal jeg vælge?

BCAA eller EAA - Hvad skal jeg vælge?

alternativer til aminosyrer og spiller en funktion for at få mest muligt ud af din træning. I denne artikel vil vi finde ud af, hvad du skal vælge, baseret på hvor du er i din træning, og hvordan du opnår den bedst ønskede effekt. Så hvordan adskiller disse aminosyrer sig egentlig? Læs videre og optimer din træning!

Hvad er aminosyrer til?

Hvis du er vant til at træne, kosttilskud og aminosyrer generelt, kan du springe dette stykke over. Så her ønsker vi først at forklare, hvad aminosyrer er for noget, og hvad de har til funktion for din krop og motion.

Protein er det, der bygger op såkaldte muskelvæv. Disse proteiner består iboende af aminosyrer.

Aminosyrer skal opdeles i to grupper:

1. Væsentlige aminosyrer

2. Ikke-essentielle aminosyrer

Der er 8 forskellige essentielle aminosyrer, disse har et samlet navn, der er EAA. En anden forkortelse for en gruppe på tre essentielle aminosyrer er … ja, BCAA.


De, der træner meget, skal også få ekstra protein for at opretholde og opbygge muskler. For at kroppen kan opbygge proteinerne, har den brug for aminosyrer (som også findes i protein). Otte af disse aminosyrer kan ikke bygges af kroppen selv, men skal absorberes gennem diæt. Disse aminosyrer er dem, der kaldes essentielle.

  1. Phenylalanin
  2.  Tryptophan
  3. Isoleucin
  4. Methionin
  5. Threonine
  6. Leucine
  7. Lysin
  8. Valine

Forskellen mellem EAA og BCAA

EAA er således det samlede navn og forkortelse for essentielle aminosyrer eller Essential Amino Acids på engelsk.

Med EAA-kosttilskud får vi således i os alle de essentielle syrer, som vores krop ikke selv producerer.

Når alle 8 imidlertid er produceret og blandet med hinanden, er tre forskellige fra resten på grund af deres unikke struktur. Det er kombinationen, der er BCAA eller forgrenede aminosyrer.

Da BCAA består af tre essentielle aminosyrer, stimulerer og hjælper det kroppens muskelopbygning, men ikke i samme grad som EAA, der indeholder alle syrer. De udfører imidlertid en række vigtige funktioner, såsom at tackle katabolisme og fungere som muskelbeskyttelse. Således forhindrer det dig i at miste muskler i deff-perioden, eller hvis du afsætter meget af din træning til cardio. Det har også en ekstremt hurtig optagelse og fungerer derfor perfekt under og efter træning.

EAA er dog et mere anbefalet supplement at tage, hvis dit mål er at opbygge mere muskler. Af den enkle grund, at kroppen har brug for alle 8 essentielle aminosyrer for at være i stand til at opbygge muskler, hvis der mangler nogen af ​​syrerne, er der risikoen for, at opbygningen af ​​muskelstrukturen vil være begrænset.

Så hvad er bedst?

 

Hvis du ønsker at opbygge muskler, anbefales det fulde spektrum af aminosyrer, dvs. EAA. Det kan betragtes som lidt mere professionelt og bruges i vid udstrækning af bodybuildere. BCAA er måske lidt mere for den store masse, fordi den fås i mange forskellige smag og gør, hvad der er nødvendigt – hjælper kroppen med at bevare og til en vis grad også opbygge muskler.

Husk, at du også får en masse aminosyrer gennem mad. Med undtagelsen, hvis du er vegansk eller vegetar, kan du have lidt problemer med at få nok aminosyrer. Hvis du leder efter et godt udvalg af BCAA’er til en god pris, kan vi anbefale Hittaonlineapoteks øverste liste for markedets bedste BCAA. De har tænkt på smag, pris og effekt for at gøre shopping let for begynderen.